banner2
logo

home

aconavena

orthomoleculair

homeopathie

biofeedback

bereikbaarheid

route

nieuwsbrieven

Orthomoleculaire therapie

In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men er naar de gezondheid te handhaven of te bevorderen door middel van stoffen die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken. Dit zijn veelal stoffen die in gezonde voedingsmiddelen voorkomen. Het kan zijn dat een lichaam (tijdelijk) meer nodig heeft van een bepaalde stof dan de voeding kan bieden. Om dit tekort aan te vullen worden voedingssupplementen gebruikt.

Er zijn verschillende manieren om er achter te komen of u tekorten heeft, of baat kunt hebben bij wat extra vitamines, mineralen of antioxidanten.

Allereerst zal ik u vragen naar uw klachten, ziektegeschiedenis, vroegere ziekten, voedingspatroon, medicijnen- en supplementen gebruik en eventuele laboratoriumuitslagen. Als daar aanleiding voor is zal ik u voorstellen bepaalde onderzoeken te laten doen aan bloed, urine of ontlasting om meer duidelijkheid te krijgen over de oorzaak van uw klachten.

Er bestaat ook de mogelijkheid voor een check-up als u gezond bent. Deze check-up is in een aantal opzichten uitgebreider dan een standaard check-up. De resultaten kunnen een leidraad zijn om te bepalen wat voor u de belangrijkste persoonlijke eet- en leefwijze regels zijn om gezond te blijven.

Voor meer informatie over orthomoleculaire geneeskunde klik: logombog

avena
header